Orion in het donker


Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in het vliegtuig, onderweg van mijn ene thuis naar het andere. 

 

En weet je wat ik mij net besef, ik voel een onwijs gevoel van vrijheid, een besef dat ik het juiste pad bewandel. Ik voel en zie dat ik verander. Hoe ik minder frustratie voel, meer mag en minder moet van mezelf. Ik sta aan het roer van de ups en de downs die samen het leven vormen. 

 

Net heb ik de tekenfilm Orion in het donker gekeken op netflix en het is een aanrader met een prachtige levensboodschap, dus kijken! 

 

Voor mezelf bevestigd het weer eens hoe mooi het leven is wanneer we dit door onze eigen ogen bekijken en niet invullen hoe het er door de ogen van een ander uit zou kunnen zien. Want de enige ogen waarmee je de wereld om je heen ziet zijn je eigen ogen.

 

Orion is een jongen die bang is voor (bijna) alles en nu niets durft te doen door de eventuele gevolgen die hij ziet in de toekomst. Het meest enge vindt hij het donker. Op een avond ontmoet hij het donker en maken ze een onvergetelijke reis door de nacht.

 

Ze worden vrienden door elkaar te accepteren en te zien wie ze echt zijn. Ik besef me dat bang zijn en angst onderdeel zijn van het leven en door dit te accepteren worden ze onderdeel van mijn pad. 

 

Dus het is oké om bang te zijn voor het onbekende. Doe en maak keuzes met een beetje gezonde spanning aan je zijde.

 

Voor mij is het de spanning van een sprong in het diepe, gaan en genieten van de keuzes die ik nu maak.

 

Wat is dit voor jou? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.